Chilisaus

Zoete shilisaus heeft een milde smaak. Het is perfect geschikt om gebruikt te worden voor een (pittige) vleesmarinade.
Chilisaus past perfect bij alle Aziatische gerechten of gerechten die een pittige toevoeging kunnen gebruiken. Een Mexicaanse maaltijd is eigenlijk slechts compleet, aangevuld met rode of groene chilisaus als bijgerecht. Gebruik chilisaus met mate. Is het gerecht door de chilisaus aan de hete kant, dan kan men de hete smaak afzwakken door het gebruik van een zuivelproduct zoals melk. Neem beslist geen water, want water opent juist de smaakpapillen!

Chilisaus is een pikante saus op basis van Spaanse peper, water en suiker. Er kunnen echter ook andere ingrediënten aan worden toegevoegd, bijvoorbeeld azijn, olie, alcohol, mosterd, fruit- en groentepulp. De saus is populair in de Oosterse keuken, met name de Chinese en Thaise keuken. Onder de diverse soorten chilisauzen is de “sweet chilisaus” de meest favoriete. Deze soort is mild van smaak en wordt vaak gebruikt als dipsaus. Chilisaus is verkrijgbaar in de toko en in supermarkten. Er worden verschillende soorten chilisauzen verkocht. Ze variëren in smaak: van mild tot zeer heet. Geopende flesjes bewaart u het beste in de koelkast.

De foto is van Robin van Aziatische-ingredienten.nl

Advertenties

Categorieën: Ingrediënten

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: