Paprika’s ontvellen

Als mensen het niet hebben voor paprika’s dan komt dat meestal door het velletje aan deze groenten.
Maar ook zonder deze reden is het een goed idee om de paprika te ontvellen.

Je kan dit met een dunschiller doen, maar je ziet zelf al wel in dat je dan heel veel kostbare groente mee hebt.

Voor 1 of twee paprika’s is de makkelijkste manier om de paprika’s aan een vleesvork te rijgen en boven de gasvlam te branden. Ze moet aan alle kanten gitzwart zien en blaren krijgen, dus regelmatig omdraaien is de boodschap. Als je geen gasfornuis hebt doe je het op de de volgende wijze:

Heb je meerdere paprika`s te ontvellen dan is het handiger en sneller de vruchtgroenten onder de voorverwarmde grill (250°) te schuiven tot het velletje zwartgeblakerd is (ongeveer 20 minuten)

Op welke manier je het ook deed, verpak ze in een boterhamzakje of in een kom met een folie over en laat ze zo 5 minuutjes ‘stomen’ en tegelijkertijd afkoelen. Het verwijderen van het velletje en de zaadjes gaat op deze manier veel makkelijker en tegelijkertijd is de paprika lichtjes gaargemaakt en zoeter.

Advertenties

Tags:, ,

Categorieën: Het is maar een weet

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Paprika’s ontvellen”

 1. 28 januari 2013 bij 15:25 #

  Dag!

  Prima informatie.
  Los van “problemen met het vel” van de papika wat sommigen schijnen te hebben, is de smaak van geroosterde paprika’s ook honderd keer beter. Het kan op die manier ook een mooie aanvulling zijn op en in diverse gerechten, in plaats van de veel gebezigde rauwe paprika in blokjes over van alles en nog wat heen 😦 . Vaak is dat ook helemaal niet lekker.

  Een goed alternatief is overigens ook het confijten van paprika: snijd de paprika’s in reepjes (bij voorkeur verschillende kleuren) en laat dit op heel zacht vuur een minuut of 20 à 30 confijten in flink wat olijfolie. Het tevoel aan olie kan aan het einde altijd weer worden afgegoten. Wel bewaren want er zit een zte paprikasmaak aan. Ook de geconfijte paprika is lekker zacht en zoet van smaak. Lekker wat knoflook er overheen, wat verse rozemarijn en tijm en je hebt een geweldige paprikasalade!

  Dag!
  Prakkie
  http://prakkie.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: