De alternatieven van suiker

Suiker (alle vormen gerafineerde suikers) zijn slecht voor je. Niet alleen omdat er zoveel caloriën inzitten, maar ook omdat het op je bloedsuikerspiegel inwerkt. Het is pas nu ik bewust andere vormen van zoet in mijn koekjes en ontbijt gebruik dat ik merk welk effect het niet eten van suiker heeft.

Mijn ‘goestingskes’ zijn veel minder. Ik ben nog niet 100% gestopt met suiker, want ik wil eerst mijn bestaande voorraden opgebruiken en ik doe voorlopig nog mee met traktaties op het werk, en ik heb een donkerbruin vermoeden dat het daaraan ligt. Ik merk in ieder geval genoeg verschil om deze weg verder uit te pluizen.

Ik ben ook volop bezig met de transitie naar niet-witte bloem. Volkoren, rogge, spelt, havermout en amandelmeel hebben ondertussen al mijn kast bereikt en de rogge en havermout zijn al veranderd in ontbijtkoek en ontbijtcakes.  Met veel succes trouwens.

Op www.roosgoesgreen.nl/voeding/suiker-de-alternatieven/ vond ik een heel mooi overzicht van de verschillende alternatieven voor suiker.

De foto is van Robin van Aziatische-ingredienten.nl

Advertenties

Tags:

Categorieën: Bedenkingen in de keuken

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: