Minder suiker eten, is dat moeilijk?

Twee weken geleden ben begonnen met op mijn suikergebruik te letten. Niet dat dit overdreven was, maar het kan altijd minder. Ik dronk vroeger al geen frisdranken, dus dat miste ik niet. Ik vind spa blauw (niet als ander woord voor plat water, maar dus echt het merk SPA) veel te lekker.

Ik probeerde ook recepten van suikervrije koekjes en cakes zonder koolhydraten. Ik gebruikte veel meer amandelmeel dan bloem, bakte plots met havermout en chiazaad.. Bande zo goed als alle koekjes uit de winkel en kant en klaar maaltijden. Ik gebruikte best wel veel honing en kokosbloemsuiker, maar dus geen echte suiker. Bloedsuikervriendelijke suikers dus. Producten die laag scoren om de glycemische index om een moeilijk woord te gebruiken.

Had dat effect? Buiten het feit dat ik veel minder ‘goestingskes’ had, merkte ik daar niet veel van.  Tot vandaag.

Vandaag bakte ik nog eens een min of meer normale cake. Wel met volkoren bloem ipv patisseriebloem, maar dus wel met gewone suiker (ik wil niets wegsmijten, maar opgebruiken wat ik in huis heb. Vandaar ook dat mijn 2 cups suiker uit 4 verschillende soorten suiker bestond: donkerbruine, kinnekessuiker, rietsuiker en steviasuiker).

Waanzinnig lekkere appelcake. Dat wel. En dat ik er 3 stukjes van at zal ook wel niet goed zijn. Maar ik heb er nu een uurtje later echt al een tegengoesting van. Is het de suiker? Is het de bloem?
Geen idee. Maar ik verlang al terug naar mijn koekjes van vorige week met amandelmeel en zo goed als geen suiker.

Advertenties

Tags:

Categorieën: Bedenkingen in de keuken

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: