Foodblogswap mei 2013

Iets koken van een blog waar je anders niet onmiddelijk mee in aanraking zou komen. Dat is foodblogswap. Nederlandse foodbloggers hebben een besloten facebookgroep opgericht en zijn nu al voor de derde maand op rij aan het ‘spelen’ met elkaars recepten. Sabine Koning neemt de zware taak op zich om al die mensen aan elkaar te linken.

Daarom kook ik deze maand uit de blog foodiesign van Anouk de Rooij, een twintigjare studente Food Design and Innovation.
Als dat er in mijn tijd geweest was, ik had het misschien ook wel willen studeren.

Ik had echter nooit kunnen denken dat het zo moeilijk zou zijn om iets te vinden waavan ik dacht ‘lekker, laten we dat morgen maken’.
Anouk ontving overlaatst een surinaams kookboek en heeft er ook stage gelopen. Dus best wel logisch uiteraard dat er dan heel wat surinaamse recepten opstaan. Alleen zijn die niet mijn ‘pakke an’.

Mijn keuze viel uiteindelijk op de appel-gember chutney. Ik had er vandaag nog over met een collega dat ik dringend compote diende te leren maken met minder suiker. Twee weken geleden besloot ik immers om zo goed als geen gerafineerde suikers meer te gebruiken. Bloedsuikerspiegel dingen en zo. Op voorhand ermee beginnen voor het moet van de dokter.
En deze chutney zou perfect passen bij een aardappelgehakt gratin. Ik zag het helemaal zitten.

Er was slechts 1 dingetje waar ik niet rond geraakte. Het gemberbier.

Uiteindelijk ben ik er vandaag dan maar aan begonnen en heb ik het gemberbier vervangen door iets anders. Stemgember op siroop aangelengd met water.
De pittige paprika werd een mengeling van gerookte paprika en cayennepeper. Voor de azijn nam ik een restje aardbeienazijn. Kaneel werd koekkruiden.

Oh ja, Wendy Heyer van Foodiemoods kookt van deze blog.

Advertenties

Tags:

Categorieën: Bedenkingen in de keuken

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: